X% LARP

Aloittelijaystävällinen liveroolipeli Ylöjärvellä 20.–22.9.2019

Mieskokelaat

HahmolistaNaiskokelaat – (Mieskokelaat) – Miehistö

Täältä löydät miespuolisten kokelashahmojen kuvaukset. Huomaa, että hahmojen lyhytkuvaukset, iät tai alkuperäislähteen pohjalta tiedetyt asiat eivät ole ingame-yleistietoa, eli niitä ei saa enää pelissä käyttää metatietona. Saat omassa hahmoprofiilissasi ne tiedot, jotka omalla hahmollasi kustakin toisesta hahmosta on, jos on. Lyhäreitä ei siis tarvitse eikä pidä opetella ulkoa itse larppia varten.

Dale Cooper, 25

Arki ei tunnu koskaan näyttäytyvän harmaana tälle omaleimaiselle FBI-agentille. Dalen tietä viitoittaa vahva moraalinen kompassi, aito innostus elämän pienistä iloista, sekä uteliaisuus kaikkeen eriskummalliseen. Hän ja bestis Fox Mulder tulivat koulutuksessa tutuiksi ”niinä höynähtäneinä hyväuskoisina”, mutta ehkä juuri tuo avomielisyys nosti parivaljakon lopulta Alueen 2 kärkinimiin, sillä heidät ja työryhmänsä kolmas jäsen Chandler määrättiin alukselle. Valloittava ja helposti lähestyttävä Dale vaikuttaisi olevan käskystä mielissään.

Ensisijainen inspiraationlähde: Twin Peaks (ABC, Mark Frost ja David Lynch)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Petri J

Chandler Bing, 24

Mikä on Chandler Bingin työ? Kukaan ei tiedä, mutta FBI:hin se jotenkin liittyy. Chandler on kolmas jäsen Mulderin ja Dalen poppoossa, muttei ole koskaan näyttäytynyt kentällä. Siksi olikin erikoista, että sarkastista huumoria suojakilpenään käyttävä nuori mies sai agentin toimiluvat alukselle. Chandler huokuu varsin tavanomaista energiaa ja on selvästi työkavereitaan kiihkottomampi, joskin tukee heidän päähänpistojaan raskaasti huokaisten. Hän on myös hyvää pataa Dalen sisaren Monican kanssa, jota Chandlerin vitsit tuntuvat yhä vain naurattavan. ”Voitaisiin läpällä mennä naimisiin kymmenen vuoden kuluttua.” Juu. Läpällä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Frendit (NBC, David Crane ja Marta Kauffman)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Miia P

Erik Jones, 38

Mies kuin varjo itse. Tämä mystinen, syrjäänvetäytyvä herra kulkee kuin aave. Kukaan tuskin yllättyisi, jos hän äkkiä lipuisikin seinän läpi – olettaen siis, että miehen olemassaolon on yleensä huomannut – tai kenties tekisi jonkin muun kummallisen taikatempun. Sanotaan, että hän saapui alukselle jostain päin Ranskaa mukanaan vain nuottivihko ja pätkä köyttä… Ihme kun ei kahleita! Jonesiksi itsensä kysyttäessä esitellyt mies piiloutuu maskiin, joka peittää yli puolet hänen muuten varsin charmikkaista kasvoistaan. Kuka ihme hän mahtaa olla?

Ensisijainen inspiraationlähde: The Phantom of the Opera -musikaali (Andrew Lloyd Webber ja Richard Stilgoe, perustuu Gaston Leroux’n samannimiseen kirjaan)
Kirjoittaja: Emmi
Pelaaja: Miro A

Fox Mulder, 25

Toisin kuin paras ystävänsä Dale, Mulder tunnetaan kyynisestä huumorintajusta, itsepäisestä asenteesta ja toisinaan räjähtelevästä temperamentistaan. Heistä kahdesta hän on kuitenkin se, joka intoutuu helpommin teorisoimaan yliluonnollisesta ja uskoo täydestä sydämestään sen olemassaoloon. Mulder on myös jatkuvasti kyseenalaistamassa valtion jolle työskentelee, mikä ei ole herättänyt hilpeyttä johtoportaassa. Chandlerin tiedetään pelastaneen Mulderin uran jo useampaan otteeseen Mulderin luovittua tehtävissään. Alukselle Mulder saapuu työryhmänsä kanssa.

Ensisijainen inspiraationlähde: The X-Files (20th Century Fox, Chris Carter)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Häkkis

Gabriel Speight “Loki”, 28

Gabe on luonteeltaan karismaattinen jekkuilija joka saattaa monille käydä hermoille. Hän nauttii juhlista, viinistä ja hyvästä seurasta. Gabriel vaikuttaa kaikin tavoin mieheltä joka on päässyt elämässään helpolla ja elänyt isän visalla hulttiopojan elämää. Loki, kuten jotkut häntä kutsuvat, ei juuri tunnu välittävän muiden mielipiteistä itsestään vaan jättää ne omaan arvoonsa. Gabe on kuitenkin äärettömän sosiaalinen tapaus joka haluaa elämää ja meininkiä ympärilleen, kenties viedäkseen ajatukset pois jostain vakavammasta? Gabe on hyvin itsevarman oloinen eikä tunnu hätkähtävän vähän vakavemmistakaan uhkauksista. Aluksella mies tuntuu kävelevän kuin omistaja konsanaan.

Ensisijainen inspiraationlähde: Supernatural (Eric Kripke, Kripke Enterprises, Warner Bros, Wonderland Sound and Vision)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Tiitus P

Hannibal Lecter, 32

Lecter on tunnettu mm nuorimpana lääketieteen professorina Ranskassa. Gileadissa Lecter tunnetaan edistyksellisenä psykologina joka oli näkyvä hahmo siellä tapahtuneissa Nälkäpeleissä kilpailijoiden arvioijana. Hannibal on vaarallisen älykäs mies joka pitää pään kylmänä tehden kylmäverisiä ratkaisuja joita muiden voi olla vaikea käsittää. Lecter katosi julkisuudesta ja katoaminen pyrittiin salaamaan. Kuitenkin jotkut lähteet ovat vuotaneet että Lecter olisi ollut vankimielisairaalassa. Vaikka Lecteriin liittyy selvästi kriminaali menneisyys on hän äärettömän kiehtova henkilö ja salakavalan karismaattinen saaden aikaiseksi halun tuttavustua ja päästä osaksi Lecteriä ympäröivää jännitettä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Punainen Lohikäärme, Uhrilampaat, Hannibal, Nuori Hannibal, Jonathan Demme, Strong Heart/ Demme Production, Ridley Scott, Dino De Laurentiis Company, Scott Free Productions, Brett Ratner, Universal Pictures, Image Corporation, perustuu Thomas Harrisin samannimisiin romaaneihin)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Niku R

Jon Snow, 22

Jon on komea, vakavanoloinen ja hyvin perhekeskeinen nuorukainen. Hänelle kunnia on tärkeässä roolissa elämässä. Hän on toki valmis rikkomaan asetettuja sääntöjä mutta vain ääritilanteessa ja mieluiten siten että se kostautuu ainoastaan hänelle itselleen. Jonin suojeluvaisto on kova. Hän vaikuttaa ihmiseltä joka on ollut ulkopuolinen omiensa keskuudessa, mutta joka sittemmin on joutunut aikuistumaan ja kenties jopa ottamaan vastahakoisesti jonkinlaisen johtajuusaseman. Ystävyyssuhteet ovat Jonille tärkeitä ja hän on hyvin lojaali niin ystävilleen, liittolaisilleen kuin potentiaalisille alamaisilleenkin. Jon vaikuttaa tarkkailevan ympäröivää elektroniikkaa kuin ei olisi tottunut moiseen ja epäilisi sitä noituudeksi.

Ensisijainen inspiraationlähde: Game of Thrones (HBO, David Benioff ja D. B. Weiss, perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Jori V

Kaname Kuran, 18

Kaname vaikuttaa nuoresta iästään huolimatta erittäin auktoratiiviseltä ja vakaalta. Hän luo ympärilleen vaivattomasti auran joka saa kenet tahansa harkitsemaan kahdesti hyökätäkö Kanamen kimppuun. Kaname ei kuitenkaan vaikuta epäystävälliseltä tai siltä että hautoisi kenenkään murhaa mielessään. Päinvastoin, hän vaikuttaa kohteliaalta ja auttavaiselta persoonalta. Toki hänestä paistaa raha ja tottumus valtaan valovuosien päähän mutta samalla hän on niin karismaattinen että kuka tahansa tahtoisi ystävystyä hänen kanssaan. Kaname saattaa pitää kohteliasta etäisyyttä etenkin fanityttöihin joita hänelle tuntuu kertyvän, muttei laista velvollisuuksistaan tai sääntöjennoudattamisesta.

Ensisijainen inspiraationlähde: Vampire Knight (Studio Deen, perustuu Hino Matsurin samannimiseen mangaan)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Krisu K

Kurt Hummel, 16

Kurt on komea, eksentrinen sekä herttainen nuorimies. Kurtia on kiusattu lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa ja hän on siten viettänyt melko yksinäistä elämää. Hän on taiteellinen ja musiikillisesti lahjakas ja pukeutuu näyttävän muodikkaasti. Ystävilleen Kurt on huomaavainen, lojaali ja läsnäoleva. Toki Kurt osaa olla itsekäs diivakin. Kurt on vastoinkäymisistään huolimatta avoin uusille ystävyyksille ja haluaa tulla kohdelluksi yhtä tärkeänä kuin muut ympärillä, vaikka tiedostaakin olevansa erikoinen tapaus. High Schoolissa Kurt ystävineen oli viimein alkanut ownata ‘friikki’ termiä jolla muut oppilaat Glee-ryhmää stigmatisoi.

Ensisijainen inspiraationlähde: Glee (20th Century Fox Television, Ryan Murphy Television)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Eeri S

Marty McFly, 17

Valovoimainen poika, jonka chilli asenne tarttuu. Marty on samaan aikaan fiksu ja toisaalta koheltava improvisoija. Varsin teatraalinen eleissään, vaikka ulkomuoto antaakin tavanomaisen vaikutelman, ja kieltämättä hänessä on yllytyshullun vikaa. Pohjimmiltaan hyväsydäminen, mitä nyt hieman eksyksissä, mutta sehän kuuluu ikään? Marty lienee tuntenut Peter Maximoffin jo entuudestaan. Kaksikko on katastrofaalisen villi liikkeissään ja heillä tuntuu molemmilla olevan ihmeellinen kiinnostus suorastaan muinaiseen musiikkiin.

Ensisijainen inspiraationlähde: Paluu tulevaisuuteen -trilogia (Universal Pictures, Robert Zemeckis)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Henniina I

Peter Maximoff, 17

Peter tihkuu kapinallishenkeä, jota piikikkäät kommentit ja omahyväinen virne tehostavat. Hänellä jalka hakkaa jatkuvasti lattiaa ja sormet hypistelevät levottomina hihansuita, pieniä esineitä ja harmaahapsista tukkaa. Ei pelkää lainkaan ylittää sosiaalisia normeja, eikä paheksunnasta hätkähdä. Jotain herkkyyttä hänen räiskyvässä olemuksessaan silti on. Vajotessaan omiin ajatuksiinsa katseeseen hiipii lähes surumielinen pilke. Erikoinen poju. Liittoutunut Martyn kanssa jonkinlaiseksi rämäduoksi, joka saa varmasti yhden jos toisen hermot kireälle.

Ensisijainen inspiraationlähde: X-Men (Marvel-elokuvat)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Noctis L

Peter Parker, 16

Peter vaikuttaa kiltiltä nuorelta nörttipojalta. Hän hymyilee ujosti ja muistuttaa koiranpentua joka toivoo saavansa rapsutuksia- tässä tapauksessa uusia ystäviä. Peter huokuu epävarmuutta omasta itsestään ja tuntuisi hieman arastelevan, kenties jopa pelkäävän naisia. Peter janoaa tehdä kaiken oikein ja puolustaa hyvyyttä ja oikeellisuutta viimeiseen hengenvetoonsa. Näiden tavotteidensa sivutuotoksena hän usein stressaakin turhan paljon omien päätöstensä oikeellisuutta tai onnistumistaan ihan perusasioissa. Peter on lempeä ja hyvä ystävä jossa piilee sisäistä rohkeutta ja tahto huolehtia kanssaihmisten turvallisuudesta.

Ensisijainen inspiraationlähde: Spider-Man Hämähäkkimies (Columbia Pictures, Marvel Enterprises, perustuu Marvel Comicsin hahmoon Hämähäkkimies)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Nelli H

Patrick Dilley “Piccadilly”, 18

Nuorena orpoutunut Piccadilly on karismaattinen ja itsenäinen nuorukainen, joka ei vaivaudu kunnioittamaan auktoriteetteja tai oikeastaan ketään muuta kuin itseään ja itse valitsemiaan ihmisiä. Hänen luottamustaan ei ole helppo saavuttaa, mutta kun sen onnistuu saavuttamaan, se on ikuista ja kaiken kestävää. Nuoresta iästään huolimatta Piccadilly vaikuttaa nähneen paljon erilaisia ihmisiä, ja päällisin puolin hänen kanssaan onkin helppo tulla toimeen. Piccadilly liikkuu Audreyn ja Twitin seurassa, ja Akkikuyuun hän suhtautuu ivallisesti tai avoimen vihamielisesti. Mikään ei viittaa siihen, että Piccadilly olisi hankkinut paikan alukselta omien rahojensa turvin. Audrey tuntuu katsovan Piccadillya ylöspäin.

Ensisijainen inspiraationlähde: Deptfordin hiiret (Robin Jarvis)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Suvi C

Raoul de Chagny, 19

Ennen niin nuori ja riehakas varakreivi tuntuu kasvaneen yhdessä harppauksessa aikuiseksi: niin usein Raoulin kulmat nimittäin tuntuvat olevan kurtussa. Ranskan kreivikunta, johon tämä nuori mies kuuluu, on tunnettu viktoriaanisuutta ihailevana ja omasta mielestään täysin sitä mallintavana, josta voi kuitenkin olla montaa mieltä. Varakreivi tunnetaan taiteen ystävänä, jonka parista hän myös tapasi hurmaavan seuralaisensa, Christinen. Jos Raoul muuten tuntuukin vanhenneen ikäistään nopeammin, juuri tuoreen kihlattunsa Christinen seurassa tuo illuusio särkyy ja mies innostuu asioista kuin lapsi ikään.

Ensisijainen inspiraationlähde: The Phantom of the Opera -musikaali (Andrew Lloyd Webber ja Richard Stilgoe, perustuu Gaston Leroux’n samannimiseen kirjaan)
Kirjoittaja: Emmi
Pelaaja: Aurora H

William Harris, 30

Vakavan ja harkitsevaisen oloinen William näyttää jatkuvasti vähän eksyneeltä. Hän on pidättyväinen ja kohtelias, eikä selvästi tykkää jakaa mieltään tai menneisyyttään, mutta joskus harvoin rentoutuessaan voi olla yllättävän leikkisä. Williamin kirkkaiden silmien takaa välähtää ajoittain utelias intohimo ja jonkinlainen rikkinäisyys, joka kutsuu kaltaisiaan puoleensa ja saa toiset kääntämään katseensa vaivaantuneena. Jos Williamiin pääsee tutustumaan, voi hänet huomata ujouden alla ylpeäksi ja kunnianhimoiseksi mieheksi, joka on tilanteen vaatiessa nopea älyssään ja liikkeissään. Aluksella hänet voi nähdä keskustelemassa Tohtori Jekyllin, Mary Malonen ja muiden tutkijoiden kanssa, tai pitävän haikailevasti silmällä sievää Doloresta.

Ensisijainen inspiraationlähde: Westworld (Jonathan Nolan, Lisa Joy, HBO Entertainment, perustuu Michael Crichtonin ohjaamaan elokuvaan Tappokone, 1973, Warner Bros)
Kirjoittaja: Anna
Pelaaja: Nevi H

William “Twit” Scuttle, 18

William tunnetaan liikanimellä Twit. Hän on yksinkertainen ja hyväsydäminen maalaispoika, jolla kuitenkin riittää älyä ja huumorintajua tiukan paikan tullen. Twit vaikuttaa suhtautuvan hyvin suojelevasti Audrey Browniin, ja he tulivatkin alukselle yhdessä. Twit tuntee myös Lontoon sydämestä saapuneen Piccadillyn. Twit tulee alkeellisista oloista ja hänellä on tarve todistaa, että taustastaan huolimatta hän on pystyvä ja oivaltava nuori mies. Twitillä on kaulassaan riipus, jossa on vehnäntähkä ja sirppi. Riipus on hänelle erittäin tärkeä. Madame Akkikuyun läsnäolo hermostuttaa ja ärsyttää Twitiä, mutta ilmeisesti Audreyn seura on Twitistä niin miellyttävää, että hän ei anna Akkikuyun häiritä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Deptfordin hiiret (Robin Jarvis)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Katri P

William Pratt “Spike”, 30

Spikella on takanaan vaiherikas menneisyys, ja hänen elämänkokemuksensa on vertaansa vailla. Hän verhoaa hädin tuskin havaittavan, mutta olemassa olevan epävarmuutensa lakoniseen ja sarkastiseen huumoriin. Spiken katu-uskottavuus vetoaa helposti raskaan taustan omaaviin ihmisiin. Toisinaan Spike tulkitaan raa’aksi ja karkeaksi, miltei moraalittomaksi mieheksi, ja välillä tulkinta osuukin oikeaan. Spike kiintyy lujasti ja on varauksettoman uskollinen kiintymyksensä kohteelle. Tällä hetkellä Spiken uskollisuudesta nauttii Buffy Summers. Spike saapui alukselle Buffy Summersin ja Willow Rosenbergin vanavedessä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Buffy Vampyyrintappaja (Mutant Enemy Productions, 20th Century Fox Television, Joss Whedon)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Depisu

Zero Kiryu, 18

Zero käyttäytyy yleensä melko etäisesti ja coolisti. Hän on nuorukainen joka tuntuisi kantavan maailmantaakkaa harteillaan tai vaihtoehtoisesti hän ei vain välitä mitä ympärillä tapahtuu. Hän saattaa monille vaikuttaa juurikin kylmäkiskoisen ylimieliseltä, jopa vihamieliseltä, mutta todellisuudessa hän vain valitsee seuransa tarkoin ja on erittäin suojeleva ja lojaali niille harvoille jotka voivat itseään Zeron ystäviksi kutsua. Jokin Zerossa huokuu myös surumielisyyttä ikään kuin hän olisi kokenut suuren menetyksen. Zero on syvällä sisimmässään hellä, kiltti ja jopa helpostipidettävä henkilö.

Ensisijainen inspiraationlähde: Vampire Knight (Studio Deen, perustuu Hino Matsurin samannimiseen mangaan)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Elli O

HahmolistaNaiskokelaat – (Mieskokelaat) – Miehistö

Scroll Up