X% LARP

Aloittelijaystävällinen liveroolipeli Ylöjärvellä 20.–22.9.2019

Naiskokelaat

Hahmolista – (Naiskokelaat) – MieskokelaatMiehistö

Täältä löydät naispuolisten kokelashahmojen kuvaukset. Huomaa, että hahmojen lyhytkuvaukset, iät tai alkuperäislähteen pohjalta tiedetyt asiat eivät ole ingame-yleistietoa, eli niitä ei saa enää pelissä käyttää metatietona. Saat omassa hahmoprofiilissasi ne tiedot, jotka omalla hahmollasi kustakin toisesta hahmosta on, jos on. Lyhäreitä ei siis tarvitse eikä pidä opetella ulkoa itse larppia varten.

Adilah Akkikuyu, 40

Marokkolaistaustaisesta naisesta näkee, että nuoruutensa päivinä hän on ollut voimakas, kaunis ja kiivasluontoinen, mutta eletty elämä on jättänyt häneen jälkiä arpien ja tatuointien muodossa. Huomattavin ulkonäöllinen yksityiskohta hänessä on oikean posken tatuointi. Adilah kantaa mukanaan pyöreää kääröä, joka vaikuttaisi olevan hänelle kovin arvokas. Adilah epäillään kuulevan ääniä, sillä hän keskustelee usein jonkun sellaisen henkilön kanssa, joka ei edes ole paikalla. Adilah käyttää Audreysta nimeä Vasketon neito, ja näyttää hengittävän tytön niskaan miltei jatkuvasti. Twitiä ja Piccadillya Akkikuyu vaikuttaisi hieman hermosttuttavan, mutta Audrey on ilmeisen alistunut kohtaloonsa.

Ensisijainen inspiraationlähde: Deptfordin hiiret (Robin Jarvis)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Satu S

Amanda Young, 25

Amanda on kokenut kovan ja traumaattisen nuoruuden, joka onkin jättänyt jälkeensä melko erikoisen persoonan. Naisella on kaikenkattava agenda, johon hän pyrkii päämäärätietoisuudella vailla vertaa. Pinnan alla tapahtuu paljon, mutta ulospäin Amanda vaikuttaa vähän ressukalta nuorelta naiselta, jolla saattaa olla riippuvuusongelmia ja enemmän elämänkoulua kuin sitä akateemista sorttia takanaan. Amanda on sovittelevan oloinen ja helposti lähestyttävä persoona, jota harva kokisi minkäänlaiseksi uhaksi, mutta useampi saattaisi haluta ystävystyä hänen kanssaan.

Ensisijainen inspiraationlähde: Saw-elokuvat (Twisted Pictures)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Miira O

Arya Stark, 16

Arya on nuorimmasta päästä alukselle otetuista naisista. Hänen olemuksensa huokuu tottumusta rahaan sekä arvoasemaan, mutta jokin Aryassa viittaa myös sotilaalliseen varautuneisuuteen. Arya on hetkessä taas herttaisen ja jopa naivin tytön oloinen ellei tätä ala uhitella. Stereotyyppisesti Aryaa kuvailtaisiin poikatytöksi. Kiistatilanteissa Arya on hyvinkin kiivas eikä arastele puhua suutaan puhtaaksi. Hän vaikuttaa hyvin kiinnostuneelta sekä hämmentyneeltä kaiken elektroniikan suhteen jota kohtaa, ikään kuin ei olisi eläissään moisiin törmännyt. Ystävät ovat elinikäisiä Aryalle.

Ensisijainen inspiraationlähde: Game of Thrones (HBO, David Benioff ja D. B. Weiss, perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Tea P

Audrey Brown, 16

Audrey nauttii koristautumisesta ja kauniista tavaroista. Hänen ulkonäöstään käykin ilmi, että hänellä ei ole ollut puutetta pikkurahasta. Jos joku uskaltautuu kysymään Audreylta mikä tätä vaivaa, saa hän nopeasti vastaukseksi nenäkkään kehotuksen huolehtia omista asioistaan. Audrey on utelias ja itsenäinen tyttö, joka tietää mitä tahtoo ja valmistautuu saamaan sen. Toisinaan rakoilevan ulkokuoren alta on havaittavissa pilkahduksia raskaasta kohtalosta ja suuresta surusta. Twit ja Piccadilly tuntuvat suhtautuvan Audrey’in omituisen kunnioittavasti, ikään kuin Audrey olisi tehnyt jotain hyvin merkityksellistä tai hänen ympärillään hehkuisi jonkinlainen maaginen aura.

Ensisijainen inspiraationlähde: Deptfordin hiiret (Robin Jarvis)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Lilja F

Bridget Jones, 30

Bridget on alukselle otetuista naisista vanhimmasta päästä ja hyvin tietoinen siitä. Biologinen kello on tuntunut tikittävän jo vuosikymmenen verran ja miestä ei vain ole ilmaantunut Bridgetiä nappaamaan. Hän on keskittynyt painontarkkailuun, speed-datingiin ja jos jonkinmoisiin pirkkanikseihin siinä toivossa, että jostain se unelmien mies vielä löytyisi. Hän on taipuvainen noloihin kömmähdyksiin, muttei anna häpeän musertaa optimistista elämänasennettaan. Alushan on kuulemma täynnä sinkkumiehiä jotka etsivät sitä oikeaa! Varmasti tästä luksusmatkasta ystävien seurassa tulee ikimuistoinen päiväkirjamerkintä!

Ensisijainen inspiraationlähde: Bridget Jones — Elämäni sinkkuna (Miramax Films, Universal pictures, Sharon Maguire, perustuu Helen Fieldingin samannimiseen romaaniin)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Laura P

Buffy Summers, 21

Buffy on vahva nuori nainen, jolla on raudanlujat johtamistaidot ja kyky tehdä nopeasti vaikeitakin päätöksiä. Hän kykenee suoriutumaan oikeastaan mistä tahansa tilanteesta, ja  välillä vaikuttaakin siltä, että Buffy kantaa harteillaan koko maailman painoa. Buffy luottaa kapteeni Rupert Gilesiin ja parhaaseen ystäväänsä Willow Rosenbergiin kuin kallioon, mutta seuraa kuitenkin yleensä omaa intuitiotaan ja omia mielipiteitään. Henkilökohtaiset surunsa Buffy uskoo mieluiten Spiken huomaan, ja Buffyn ja Spiken välillä vallitsee ajoittain miltei  yliluonnollisen voimakas yhteisymmärrys. Buffy katsoo kriittisin silmin Faith Lehanea ja heidän välillään on ilmiselviä menneisyydestä kumpuavia jännitteitä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Buffy Vampyyrintappaja (Mutant Enemy Productions, 20th Century Fox Television, Joss Whedon)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Aino H

Candice White, 16

Candy on varaton orpotyttö Ponin-kodista. Hän on läpi elämänsä kokenut kovia ja kärsinyt kiusaamisesta ja syrjinnästä jopa tilapäisissä adoptioperheissään. Tästäkin huolimatta on Candy jotenkin onnistunut säilyttämään iloisen, avuliaan ja rempseän elämänasenteensa ja se on varmuudella voimavara hänelle ja muille myös tulevaisuudessa.Yleensä juuri Candy pitää yllä ryhmähenkeä ja puolustaa ryhmän heikoimpia jäseniä kiusaajilta, tarvittaessa omankin maineen ja onnistumisen kustannuksella. Myös Candya voisi kuvailla poikatytöksi vaikka hän on myös toivoton romantikko. Candy ystävystyy helposti uusiin ihmisiin ja on äärettömän lojaali. Uskonto on yksi Candyn optimismin pääasiallisista voimistajista.

Ensisijainen inspiraationlähde: Candy Candy (Toei Animation)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Tarja T

Charlotte York, 28

Charlotte on selvästi yläluokan neitokaisia ja tottunut elämään mukavaa elämää isin rahoilla. Hän on ystävällinen, hyvätapainen ja melko konservatiivinen tapaus jonka usko rakkauteen on vailla vertaa. Charlotte etsii sitä oikeaa ja uskoo todella vielä löytävänsä jostain Prinssi Uljaan valkoisella ratsullaan. Ystävyys on Charlottelle hyvin tärkeää ja ystäviltään Charlotte hyväksyy vähän moukkamaisempaakin käytöstä, joskin koittaa vaivihkaa parannella näidenkin käytöstapoja etenkin julkisilla paikoilla. Charlotte on innoissaan tulevasta rentouttavasta matkasta jonne isi lähetti hänet pois eron tuottaman harmistuksen keskeltä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Sinkkuelämää (Darren Star, HBO, perustuu Candace Bushnellin kirjoittamaan kirjaan ja sanomalehtikolumniin)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Matilda M

Christine Daaé, 17

Nuori, erittäin lupaava sopraano, jonka tarina on suorastaan uskomaton. Neiti Daaé nousi kuuluisuuteen kuin tyhjästä, tavallisesta orvosta balettitytöstä. Siitä jos mistä tietää, että tytöllä on todella lahjoja, kun selitys “musiikin enkelistä” ohjaajana hyväksytään yleisesti leimaamatta tyttöä höpsöä kummemmaksi. Ilkeät kielet laulavat, että sievä ja ystävällinen Christine olisi todellisuudessa saavuttanut asemansa sopimattomalla tavalla, mutta sitä on hyvin vaikea uskoa kun häntä katsoo yhdessä nuoren varakreivi Raoul de Chagnyn kanssa. Pari on ilmiselvästi umpirakastunut! Ja hetkinen… Kimaltaako tytöllä jopa kihlasormus sormessa? Christine tuntuu kuitenkin jatkuvasti katsovan olkansa yli, kuin peläten siellä vaanivan jonkin vaaran. Ehkä tyttö todella on hieman höpsö.

Ensisijainen inspiraationlähde: The Phantom of the Opera -musikaali (Andrew Lloyd Webber ja Richard Stilgoe, perustuu Gaston Leroux’n samannimiseen kirjaan)
Kirjoittaja: Emmi
Pelaaja: Sonya C

Daenerys Targaryen, 22

Daenerys “Dany” on erittäin kaunis nainen joka huokuu hiljaista itsevarmuutta. Hän vaikuttaisi arvioivan muita katseellaan, kuitenkaan tuomitsematta näitä suoralta kädeltä. Hän ei varsinaisesti vaikuta ylimieliseltä mutta kylläkin siltä että on tottunut johtamaan väkijoukkoja ja kohtaamaan vaaratilanteita. Hän ei vaikuta olevan lainkaan tietoinen, tai välittävän siitä, että kerää puoleensa miesten katseita ja ihailua. Sen sijaan Daenerys vaikuttaisi olevan kiinnostunut tutustumaan muihin ympärillään ja kartoittamaan hierarkiaa ja tapoja uudessa tilanteessa. Daenerys luo ympärilleen voimakasta luotettavuudentuntua vieraassakin tilanteessa. Hän ei tunnu olevan tottunut elektroniikkaan laisinkaan.

Ensisijainen inspiraationlähde: Game of Thrones (HBO, David Benioff ja D. B. Weiss, perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Petra R

Dolores Abernathy, 20

Dolores on viehättävä nainen joka tuntuisi näkevän arkipäivässä ja rutiineissa piilevän kauneuden. Dolores vaikuttaa siltä ettei vahingoittaisi kärpästäkään ja on mitä ihastuttavin optimisti joka lähtee innolla mukaan tuttavien ja ystävien tempauksiin ja tekee kaikkensa auttaakseen heitä. Dolores ei luonnollisesti ole niin yksipuolinen kuin miltä päällepäin vaikuttaisi. Hänellä on omat salaisuutensa ja syynsä olla aluksella sekä tavoitteet joihin hän pyrkii päämäärätietoisesti. Joskus naisen silmissä käy ilme joka uhkuu vaarantuntua. Harva ehtii tuon ohikiitävän välkkeen kuitenkaan huomata. Doloresille vaikuttaisi moderni teknologia kokelaiden ympärillä olevan jotain uutta ja jännittävää.

Ensisijainen inspiraationlähde: Westworld (Jonathan Nolan, Lisa Joy, HBO Entertainment, perustuu Michael Crichtonin ohjaamaan elokuvaan Tappokone, 1973, Warner Bros)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Venla W

Faith Lehane, 21

Faith on sarkastinen ja vahvaluonteinen seikkailija, joka ei halua asettua aloilleen pitkäksi aikaa eikä ota mitään liian vakavasti. Hän juhlii rankasti, tuntuu välttelevän pysyviä ihmissuhteita eikä mielellään anna kenenkään kiintyä itseensä. Sisimmässään Faith on kuitenkin lähes pakkomielteinen toisten arvostuksesta ja positiivisesta huomiosta. Vihollisilleen Faith on säälimätön ja julma. Buffy Summers, Rupert Giles, Willow Rosenberg ja Spike tuntevat Faithin entuudestaan. Buffy vaikuttaisi ikään kuin tarkkailevan Faithia ja vahtivan tämän tekemisiä. On ilmiselvää, että Buffyn kyttääminen käy Faithin hermoille.

Ensisijainen inspiraationlähde: Buffy Vampyyrintappaja (Mutant Enemy Productions, 20th Century Fox Television, Joss Whedon)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Salla R

June Osborne, 33

June on erikoinen nainen joka vaikuttaa lahkolaiselta jo pelkän ulkoasun ja käytöksen pohjalta. Junen käytös on alistuvaista ja hän tuntuu hätkähtävän ja vaikuttavan jopa epäuskoiselta joka kerta kun häntä kutsutaan Juneksi tai Osborneksi. Hän tuntuu epäluuloiselta tai varovaiselta mutta samalla naisen silmistä loistaa alkukantainen toive ja jano ystävystyä, puhua vapaasti ja käyttäytyä räikeästi, juuri kuten itse mielii. Jokin pidättää naista näissä mielihaluissa mutta mikä? June on vanhimmasta päästä alukselleotettuja naisia joten hänen luulisi olevan jo itsevarmempi kuin miltä vaikuttaa. June tuntuisi hakevan Kanamen hyväksyntää ja odottavan että Kaname antaisi Junelle ohjeita kuinka toimia kussakin tilanteessa.

Ensisijainen inspiraationlähde: The Handmaid’s tale, Orjattaresi (Bruce Miller, Daniel Wilson Productions inc, The Littlefield Company, White Oak Pictures, MGM Television, perustuu Margaret Atwoodin romaaniin Orjattaresi)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Salli H

Lorelai Gilmore, 21

Räväkkä nuori nainen, joka puursi itsensä Panemissa sijaitsevan majatalon toiminnanjohtajaksi. Kohautti seurapiireissä ottaessaan kuusitoistavuotiaana pesäeron Gilmoren maineikkaaseen, hyvävaraiseen sukuun, aloittaen siten pohjalta. Ilmeisesti ei ole sen koommin pitänyt vanhempiinsa mitään yhteyttä. Kohtelee jokaista lähtökohdista huolimatta samalla nenäkkäällä tyylillä, jakaen mielipiteitä. Kuukausi sitten Lorelai oli hiljaisempi. Hän ei toverilliseen tapaansa jaksanut kettuilla edes Mulderille, vaan saattoi spontaanisti pillahtaa itkuun kahdeksannen kahvikupillisensa takaa. Nyt homma on tasoittunut, ja nainen selittää toipuvansa burnoutista. Lieneekö avaruusmatka tässä tilassa sitten hyvä idea?

Ensisijainen inspiraationlähde: Gilmoren tytöt (Warner Bros Television, Amy Sherman-Palladino)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Henna K

Marisa Coulter, 25

Aseistariisuvan viehättävää ja karismaattista Rva Coulteria ympäröi silkinohut ja viileä salaperäisyyden verho, mutta hänen pääsyään alukselle on vaikea kyseenalaistaa – ainakin päin hänen kuvankauniita kasvojaan. Marisa on peräisin Oxfordin akateemisista piireistä, ja hänen samettinen ja ilmeisen yläluokkainen puheensa vakuuttaa kuulijan nopeasti hänen älykkyydestään ja miellyttävyydestään, joskin paljastaa myös hänen turhamaisuutensa. Nuoreksi naiseksi Rva Coulter vaikuttaa myös ihmeen maailmaa nähneeltä. Missä vaiheessa hän on ehtinyt edetä korkeaan asemaan Isoa-Britanniaa hallitsevassa Magisteriumissa – ja mitä ihmettä Hra Coulterille on tapahtunut?

Ensisijainen inspiraationlähde: Universumien tomu (Philip Pullman)
Kirjoittaja: Anna
Pelaaja: Maria A

Mary Malone, 29

Kolmeakymppiä lähestyvä Mary vaikuttaa ensitapaamisella rehdiltä, viisaalta ja jokseenkin vaatimattomalta. Nuorena luostariin liittynyt mutta sittemmin nunnan kaavustaan luopunut nainen on siirtynyt etsimään suurta totuutta astrofysiikan parista. Ennen alukselle saapumistaan hän toimi tutkijana Oxfordissa, jossa kirkko ja yliopisto vetävät monihaaraista köyttä. Muutoin melko hajamielinen Mary valpastuu veitsenteräväksi haasteiden ja ongelmien edessä, ja avuliaisuuttaan ja uteliaisuuttaan päätyy joskus myös hankaluuksiin. Hän tuntee alukselta useita Oxfordin kasvatteja ja tutkijakollegoita, ja näyttää tuntevan ennalta myös paljon itseään nuoremman Candicen.

Ensisijainen inspiraationlähde: Universumien tomu (Philip Pullman)
Kirjoittaja: Anna
Pelaaja: Annukka P

Monica Geller, 21

Voidaan kyseenalaistaa, oliko tehokkaan Monican pääsy alukselle oikeudenmukainen, sillä hän on adoption kautta Dalen pikkusisar. Monica on viimeiset pari vuotta työskennellyt bestiksensä Lorelain kanssa majatalon pääkokkina, missä hänet tunnetaan lähes yliampuvasta perfektionismista. Kohtelias, mukava, joskin voimakkaan kilpailuhenkinen. Lojaali ja lämmin läheisilleen, myös veljensä kaverille Chandlerille, vaikkei koskaan vastaakaan tämän flirttiin. Sen sijaan Monica ja Mulder kinastelevat keskenään, eikä meno ole hiljentynyt. Päinvastoin. Kaksikko tappelee nykyään pienimmästäkin yllykkeestä.

Ensisijainen inspiraationlähde: Frendit (NBC, David Crane ja Marta Kauffman)
Kirjoittaja: Elisabet
Pelaaja: Miranda R

Nellie Lovett, 40

Nellie on alukselle otetuista naisista iäkkäämmästä päästä. Hän on yritteliäs, itsevarma ja keinoja kaihtamaton nainen joka osaa pitää puolensa. Hänessä piilee romantikko joka kaipaisi läheisyyttä ja kumppanuutta mutta hän on tarpeeksi ovela ollakseen näyttämättä tätä puolta itsestään liiaksi. Selvästi hän ei kuulunut rikkaisiin ja vaikutusvaltaisiin ihmisiin vaan ihan tavallisiin tallaajiin ennen alukselle saapumistaan. Nellie vaikuttaa helposti pidettävältä naiselta joka handlaa tilanteen kuin tilanteen ja osaa small talkin kaikki sävyt. Jokin naisessa kielii myös ehdottomasta omistautumisesta ja lojaliteetista arvoiselleen tarkoitukselle mutta piileekö naisen silmäkulmassa jonkinlaista viekkautta?

Ensisijainen inspiraationlähde: Sweeney Todd — Fleet Streetin paholaisparturi (Dream Works Warner Bros, perustuu samannimiseen musikaaliin jonka Stephen Sondheim on sanoittanut ja säveltänyt)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Pinja R

Santana Lopez, 16

Santana on kuuma ja tulinen pakkaus. Hän on sisäisesti kenties hieman epävarma omasta itsestään ja mm. perheen hyväksyntä on hänelle erittäin tärkeää. Ulospäin on Santana aina itsevarma, sanavalmis ja – kuten high schoolissakin – aluksen suosituimpia tyttöjä. Santana on hyvä ystävä niille, jotka lähelleen päästää ja puolustaa näitä napakoin sanankääntein. Hän on hyvin temperamenttinen nainen eikä peräänny leikiten jos joku alkaa haastaa riitaa hänen kanssaan. Santana menee vaikka läpi harmaan kiven ja jään saavuttaakseen tavoitteensa ja saa kyllä ryhmäläisiinsäkin iskostettua selkärankaa tarpeen tullen napakoilla sanankäänteillään.

Ensisijainen inspiraationlähde: Glee (20th Century Fox Television, Ryan Murphy Television)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Anni A

Sayuri Nitta, 18

Sayuri on käytökseltään arvokas ja rauhallinen, ystävällinen ja palvelualtis. Sayuri salaa elämäntarinansa ajalta ennen kuin hän valmistui Geishaksi kuten hänet on opetettu. Luonnollisestikaan kaikki salaisuudet eivät ole tarkoitettu pysyviksi ja Sayurinkin on kohdattava menneisyytensä aluksella. Sayuri on pinnan alla toivoton romantikko ja hyvin rakastunut mieheen jolta ei usko voivansa saada vastakaikua. Läpi Sayurin traagisen menneisyyden, josta hän muistaa vain osan, on juuri tuo rakkaus kyseiseen mieheen pitänyt Sayurin toiveikkaana elämän suhteen. Sayuri on hyvä ja rakastava ystävä jos häneen pääsee tutustumaan ja ystävystymään. Alukselle Sayuri asteli varmoin, joskin kaihoisin askelin.

Ensisijaiset inspiraationlähteet: Geishan muistelmat (Rob Marshall, Sony Pictures Entertainment, perustuu Arthur Goldenin samannimiseen kirjaan) & Vampire Knight (Studio Deen, perustuu Hino Matsurin laatimaan samannimiseen mangaan)
Kirjoittaja: Bella
Pelaaja: Iia H

Willow Rosenberg, 21

Willow on todella älykäs ja tavallisesti hänen arvostelukykyynsä voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Willow on taitava teknologian kanssa, ja hänen älystään on varmasti paljon hyötyä aluksella. Buffy Summers ja Willow saapuivat alukselle yhdessä, ja he ovat todella hyviä ystäviä. Willow pelkää virheiden tekemistä, ja hän pyrkii viimeiseen asti salaamaan epäonnistumisensa. Usein hän menee siinä niin pitkälle, että päätyy tekemään vielä massiivisempia virheitä pitääkseen aluperäisen erehdyksensä salassa. Willow on kärsivällinen, iloinen ja kiltti, mutta silloin harvoin kun hän todella kokee olonsa loukatuksi, maailmankaikkeus on vaarassa revetä liitoksistaan.

Ensisijainen inspiraationlähde: Buffy Vampyyrintappaja (Mutant Enemy Productions, 20th Century Fox Television, Joss Whedon)
Kirjoittaja: Vili
Pelaaja: Sanna P

Hahmolista – (Naiskokelaat) – MieskokelaatMiehistö

Scroll Up